Warmtescan van uw woning laten maken

De juiste isolatie van uw woning draagt veel bij aan energiebesparing. Maar zelfs in een geïsoleerd huis zijn er vaak nog plekken waar warmte naar buiten lekt. Het maken van een warmtescan van uw woning biedt uitkomst. Op de warmtescan is direct te zien hoe het met de isolatie van uw huis gesteld is.

  • Ga warmteverlies tegen en bespaar op uw afrekening
  • Vrijblijvende warmtescan van uw woning
  • Gebreken in de isolatie direct zichtbaar

Waarom een warmtescan laten maken?

Een goed geïsoleerde woning staat voor comfort. Buiten is het koud, maar binnen is het behaaglijk. Dat is wat energie hoort te doen.

Misschien heeft u toch het gevoel dat het ergens in huis frisser is dan het zou moeten zijn. Maar waar komt de tocht vandaan? Of wellicht dacht u dat de isolatie van uw woning helemaal op orde was. Toch is de energierekening wat hoger dan verwacht.

Genoeg reden om de isolatie van uw huis eens nader te bekijken. De warmtescan is een perfect instrument om die in kaart te brengen.

Hoe werkt een warmtescan?

Infrarode straling – met het blote oog onzichtbaar – geeft een goede indicatie van temperatuur. Een warmtebeeldcamera ziet infrarood en kan zo temperatuurverschillen vastleggen. Op een warmtescan kun je aan de hand van kleurverschillen zien welke delen van je huis de meeste warmte uitstralen.

Goede isolatie houdt de warmte binnenshuis. Daardoor zullen goed geïsoleerde plekken een andere kleur hebben dan plekken waar juist veel warmte verloren gaat. Op de foto zie je bijvoorbeeld dat de ramen een lichte kleur hebben: het glas biedt dus weinig isolatie.

Er kunnen allerlei redenen zijn voor het ontstaan van warmtelekken. Zo kunnen er kieren of koudebruggen in uw huis zitten, maar ook bijvoorbeeld bouwgebreken of lekkage kunnen voor problemen zorgen.

Warmtescan van uw huis

Op de warmtescan is duidelijk te zien dat er via de ramen veel energie naar buiten lekt.

Hoe wordt de warmtescan uitgevoerd?

Een energiecoach voert de warmtescan op afspraak bij u uit. Deze vrijwilliger is gecertificeerd door het Drents Energieloket. Naast het advies op basis van de warmtescan kan hij of zij u ook van tips over energiebesparing voorzien.

Goed om te weten: de warmtescan wordt gemaakt in de wintermaanden. Hoe hoger het temperatuurverschil tussen binnen en buiten, des te effectiever de scan.

Uiteraard houden wij rekening met de geldende coronamaatregelen. De warmtescan van uw huis wordt buiten uitgevoerd. Het verdere gesprek met de energiecoach kan ook buiten plaatsvinden, of later per telefoon.

Wat kost een warmtescan laten maken?

De warmtescan is in sommige gevallen zelfs gratis. Neem voor meer informatie contact op met Energiecoöperatie duurzaam Assen.

Wat levert een warmtescan op?

Naar schatting van het CBS kan er door isolatie tot 40% bespaard worden op de energierekening.

Helemaal (opnieuw) isoleren blijkt na de warmtescan echter vaak niet nodig. Door de gedetailleerde resultaten van de scan kunt u de maatregelen treffen die het meest zinvol zijn.

De vervolgstappen op basis van het advies kunnen heel simpel zijn. Zo houden borstels in de brievenbus al direct extra warmte binnen. Ook kunnen bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie snel effect sorteren.

Zodra u weet waar de warmtelekken zitten kunt u gericht gaan isoleren.

Laat ook een warmtescan maken

Bent u geïnteresseerd in een warmtescan en vrijblijvend energieadvies van onze gecertificeerde energiecoach*? Vul dan het formulier in of neem contact op met ons via 0592 – 20 00 21 of via klantenservice@ecduurzaamassen.nl.

* alleen voor inwoners van de gemeente Assen

Aanvraagformulier