Onze Energiecoach is een niet commerciële, niet-gecertificeerde, lokale Energiecoach die op vrijwillige basis een verkennende energiescan geeft aan bewoners in Assen.

Onze Energiecoach komt bij je thuis en bekijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Met een uitgebreide checklist, de jaarafrekening van je energieleverancier en de woninggegevens, gaat de Energiecoach door de woning. Je krijgt besparingstips om je energieverbruik te verlagen door je gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Wij sturen je het rapport via de mail. Het rapport heb je dan als pdf bestand beschikbaar. Als je kiest voor HOOM in plaats van het eenmalig gemailde rapport in pdf, vult de Energiecoach samen met jou je eigen woningdossier in en geeft je online toegang met een beveiligde inlog.

Het project Drents Energiecoach aan huis is geïnitieerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe vanuit de samenwerking met het Drents Energieloket en wordt gefinancierd door de Provincie Drenthe.
Wat is het HOOM-dossier?
HOOM geeft je op een toegankelijke manier inzicht in het energiegebruik van je woning. Daarmee kan je zelf de volgorde van te nemen maatregelen bepalen. Je kunt dat in het dossier zelf online bijhouden. HOOM helpt je ook om onderhoud en woningverbetering mee te nemen met het energiezuiniger maken van je woning.

Je kan in het Hoomdossier:
- je huidige energiegebruik in beeld brengen.
- Geschatte besparingen voor (extra) energiebesparende maatregelen beoordelen
- Aanvullend het onderhoud en eventuele woningverbeteringen plannen
- Aan de hand hiervan maatregelen kiezen die het beste bij jouw portemonnee passen.

Het digitale dossier is beschikbaar voor leden van de energiecoöperatie.
Extra opties voor leden van onze coöperatie.
Omschrijving leden niet leden
Digitale toegang tot het hoom-dossier gratis € 25,00
Nabespreking verkennende scan (na 6 of 9 maanden) € 25,00 € 50,00
Digitaal afmelden van het energielabel € 25,00 € 50,00
Beoordelen offerte € 50,00 € 75,00
de bedragen zijn inclusief BTW
Een verkennende energiescan duurt circa 2 uur. Je krijgt een bevestigingsmail van de energiecoach over de datum en tijdstip van de afspraak.

Afspraak maken met de Energiecoach aan Huis

1) Je ontvangt via de mail een factuur voor de jaarcontributie. De 1e keer wordt € 5,00 inschrijfgeld doorberekend.