De veelgestelde vragen over Ec duurzaam Assen en de beweging hebben we alvast beantwoord. De antwoorden zijn een mix van mogelijke vragen over onze lokale coöperatie en van de leverancier Energie VanOns. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op; onze klantenservice neemt alle tijd voor u.

Stuur een e-mail naar klantenservice@ecduurzaamassen.nl of bel naar 0592 – 20 00 21. Natuurlijk bent u ook van harte welkom bij de informatiebalie in warenhuis Vanderveen op de 1e etage tegenover de Hubo. Maak dan altijd eerst een afspraak.

> Korting op tarieven voor leden;
> Deelnemen aan bijeenkomsten over duurzaamheid;
> Meebeslissen over het beleid;
> Ondersteuning bij besparings- en bewustzijnacties;
> Voordragen welke duurzame initiatieven wij ondersteunen.
> Vermindering van Energiebelasting bij deelname PCR projecten.
Energiecoöperatie duurzaam Assen (heeft drie belangrijke ‘speerpunten’, namelijk het 3xlokaal principe;
1. lokaal collectief en individueel zelf energie produceren;
2. lokaal de eigen geproduceerde energie gebruiken;
3. lokaal en circulair het ermee verdiende geld lokaal herinvesteren in duurzaamheid en leefbaarheid.
EC duurzaam Assen realiseert opwekinstallaties door op daken Zonnepanelen te plaatsen of het plaatsen van kleine windmolens. De opgewekte duurzame stroom van zowel de opwekinstallaties als de individuele panelen op de daken wordt geleverd aan Energie VanOns (de coöperatieve energieleverancier). De energieleverancier regelt dat de stroom aan de leden wordt geleverd. Zowel de energie als het geld zijn volledig circulair.
Lokale initiatieven werken samen om de transitie naar duurzame energie te realiseren. Belangrijk is dat het ons geld niet wegvloeit naar het buitenland of naar dure overhead en marketing. Binnen de energiebeweging wordt gerekend met eerlijk tarieven.
Als u nog niet wilt overstappen, maar u wilt ons wel steunen, dan kan dat. Je bent ondersteunend lid en betaald dan € 25,00 per jaar en profiteert dan ook van de voordelen wat hoort bij een lidmaatschap. Het eerste jaar betaald u € 5,00 inschrijfkosten.
EC duurzaam Assen is aangesloten bij de beweging Energie VanOns. Energie VanOns is onze coöperatieve energieleverancier. Energie VanOns levert de energie aan leden van ruim 100 lokale energiecoöperaties in het noorden. Sinds november 2018 behoort Energie VanOns tot één van de groenste energieleveranciers. Als u een warm hart heeft voor een duurzame wereld, dan past voor u ook om de overstap te maken naar één van de groenste energieleveranciers. U bent dan automatisch lid van EC duurzaam Assen.
Klant worden van Energie VanOns is heel gemakkelijk. Ga naar onze aanmeldpagina en vul uw gegevens in. Het invullen van het formulier kost maar een paar minuten. Wij zorgen voor de rest; we regelen de hele overstap van A tot Z. Eerst weten hoeveel onze lokale groene energie kost? Natuurlijk krijgt u voordat u zich echt aanmeldt eerst een berekening van uw maandbedrag te zien.
Geen probleem; de klantenservice van EC duurzaam Assen helpt je graag. Kom met jouw laatste jaarafrekening van jouw huidige leverancier naar in de informatiebalie en dan begeleiden wij de overstap. Je kunt ook het formulier op de site invullen en dan doen wij de rest.
Dat doen wij voor jou. Energie VanOns regelt gratis de hele overstap. We zeggen het contract bij jouw huidige leverancier voor jou op en zorgen ervoor dat er ondertussen gewoon stroom uit jouw stopcontact blijft komen. Wel controleren we eerst of je vrij bent om over te stappen. Zo voorkomen we dat je een overstapboete aan jouw oude leverancier moet betalen. Kortom, wij zorgen voor een zorgeloze overstap!
Bij de overstap naar Energie VanOns krijgen wij het ‘standaard jaarverbruik’ door van de netbeheerder. De netbeheerder berekent dit standaard jaarverbruik met het gebruik op het aansluitadres in de afgelopen 3 tot 5 jaar. Bij het voorschotbedrag gaan we uit van dit standaard jaarverbruik. Daarnaast betaal je vaste leveringskosten, kosten voor het gebruik van het netwerk, meetkosten, energiebelastingen en btw. Al deze kosten samen vormen het voorschotbedrag.
Voor de hoogte van het maandelijkse voorschot gebruiken we het ‘standaard jaarverbruik’ op het aansluitadres. Dit getal geeft de netbeheerder aan ons door bij je overstap naar Energie VanOns. Het kan zijn dat dit verbruik anders is dan het verbruik dat u zelf bij uw aanmelding hebt ingevuld. Verschillen verrekenen we met de jaarafrekening. Natuurlijk betaalt u alleen voor de echt gebruikte energie. Is het verschil erg groot? Neem dan op met de klantenservice van Energie VanOns voor het aanpassen van het voorschotbedrag.;
Bel 085-0160111 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur) of stuur een e-mail naar klantenservice@energievanons.org.
Kilik hier voor de klantenservice van Energie VanOns. Op de pagina van de klantenservice van Energie VanOns staan "veel gestelde vragen". Het telefoonnummer van Energie VanOns is 085-0160111.
Veel vragen staan hier boven al beantwoord en veel zaken kun je regelen in de Energie VanOns portal. Jouw contract, verbruik en andere zaken vind je overzichtelijke terug.
Mocht je er niet uitkomen neem dan contact op met de klantenservice van Energie VanOns

Uiteraard kun je ook met onze klantenservice contact opnemen via de mail of 0592-20 00 21.