Maak ook een afspraak met onze energiecoach-aan-huis!Maak een afspraak

101 tips die je dagelijks kan toepassen; De overgang naar een plasticvrije samenleving is in volle gang. Er ontstaat steeds meer het besef dat we het milieu een handje moeten helpen.

The Optimist 13 feb 2019

Supermarkten laten een voor een weten met steeds minder plastic verpakkingen te gaan werken. De EU is bezig met wetten aannemen die het gebruik van wegwerpplastic verbieden. Ocean Clean Up schept plastic uit de oceanen. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen. Bedrijven en overheden zijn niet alleen verantwoordelijk voor het stoppen van het gebruik van plastic. Wij als consumenten spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het plastic afval. We schreven al eerder over het ‘Plasticdieet’ en gaven daarin een aantal tips om minder afhankelijk te zijn van plastic. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden om je dagelijkse bestaan plasticvrij te maken.

Om ons hiermee te helpen is er het boekje Ontplastic, 101 simpele manieren om plastic uit je leven te bannen en de wereld te redden van uitgeverij HarperCollins Holland. Dit kleine boekje, met een omslag van gerecycled afval van kiwi’s, bevat 101 tips voor het verminderen van plastic in je eigen huis en leven met praktisch advies waar je misschien nog niet aan had gedacht:

Tip 41 plasticvrij flossen met flosdraad van zijde in plasticvrije of navulbare verpakkingen
Tip 53 wasbare luiers zodat je niet om de dag je met luiers gevulde vuilnisbak hoeft te legen
Tip 71 ben je fan van glitter? Gebruik biologisch afbreekbare glitter
Tip 83 gebruik geen balpen maar een ouderwetse vulpen
Tip 86 recycle je telefoon, meer dan tachtig procent van je telefoon is her te gebruiken, dus lever hem in bij een telefoonwinkel

volledig artikel