Onze beweging
EC duurzaam Assen is aangesloten bij de energieleverancier Energie VanOns. Energie VanOns is meer dan een energieleverancier. Onze organisatie is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Honderden vrijwilligers doen al mee. Zonder deze mensen geen lokale groene energie.

Energieleverancier: Energie VanOns
Energie VanOns is het energiebedrijf dat de lokaal opgewekte groene energie levert aan onze particuliere en zakelijke klanten. Energie VanOns verzorgt hiervoor de administratie en de klantenservice. Daarnaast ontwikkelt en regelt het bedrijf de centrale communicatie, zoals de website, persberichten en sociale media.

Elke provincie een koepel
Energie VanOns is in 2014 opgericht door de koepelorganisaties van de drie noordelijke provincies: Ús Koöperaasje, Drentse Kei en Groninger Energie Koepel. Elke koepelcoöperatie is voor een derde deel eigenaar van Energie VanOns. De koepelcoöperaties vertegenwoordigen weer hun eigen leden, de aangesloten lokale coöperaties.

Bijna honderd lokale energiecoöperaties
Energie VanOns en de koepelcoöperaties helpen lokale energiecoöperaties bij zowel de oprichting als de verkoop van hun groene energie. Bij Energie VanOns aangesloten coöperaties verkopen hun energie aan Energie Vanons, hoeven zich geen zorgen te maken om de administratieve rompslomp en krijgen bovendien een vast bedrag per klant per jaar. Dat bedrag kunnen ze weer investeren in lokale plannen. De coöperaties zijn eigenaar van Energie VanOns.