Wil jij meewerken aan een duurzamer Assen? Word dan vrijwilliger bij Energiecoöperatie duurzaam Assen! Krijg jij energie om andere Assenaren te begeleiden om duurzamer te worden? Meld je dan aan!

Wij zoeken vrijwilligers voor onze informatiebalie in Warenhuis Vanderveen en Energiecoaches.


Klanten of belangstellenden melden zich met vragen aan onze informatiebalie. De vrijwilliger probeert de vragen of direct op te lossen of door te verwijzen naar andere collega’s van de coöperatie. Je hoeft dus niet alle antwoorden paraat te hebben, maar heb je vrije tijd over en zoek je een nuttige uitdaging? Of wil je gewoon iets goeds voor je medemens én het milieu doen? Meld je je dan aan als vrijwilliger.
Ben je geïnteresseerd in energiebesparing? Wil je graag andere Assenaren helpen om energie te besparen? Meld je dan aan als Energiecoach. Je volgt een speciale cursus in samenwerking met Natuur milieufederatie Drenthe voordat je naar de klanten gaat.

Wat is een energiecoach?
Een energiecoach geeft advies aan mensen over mogelijkheden van energiebesparing. De energiecoach bezoekt woningen en kijkt naar het energiegebruik. Is de woning goed geïsoleerd? Welke verlichting kan zuiniger? De coach geeft naar aanleiding van het bezoek een helder en bruikbaar advies aan de bewoners over gedrag, isolatie en over de installaties in hun woning. Daarvoor krijgen de coaches een korte cursus van 5 avonden.
Ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden, maar je hebt nog vragen? Neem contact op via 05920 – 20 00 21 en vraag naar Luuk Ploeg of stel je vraag via de mail naar klantenservice@ecduurzaamassen.nl