Zonnepanelen op loods Schepersmaat

Met Zonnemaat 1 is het ook voor Assenaren zonder zonnepanelen mogelijk om te profiteren van belastingvoordelen.

Projectbeschrijving

Op het dak van een grote loods aan de Schepersmaat in Assen hebben we zonnepanelen geplaatst. De stroom wordt direct geleverd aan huishoudens én ondernemingen in Assen.

Kun je zelf geen zonnepanelen kwijt op je woning of bedrijfspand? Via de postcoderoosregeling is dat geen bezwaar om toch profiteren van lokale groene energie en belastingvoordeel.

Project samenvatting

  • 294 zonnepanelen
  • 78.750 kWh gemiddelde opbrengst per jaar
  • Belastingvoordeel voor Assenaren in postcodegebieden 9401, 9402, 9405 t/m 9408, 9487 en 9489.
  • Schepersmaat, Assen
  • Zonparticipaties verkocht:
85%

Wanneer kun je meedoen?

De postcoderoosregeling biedt vrijstelling van energiebelasting als je meebetaalt aan zonnepanelen bij jou in de buurt. Deelname is daarom alleen mogelijk voor personen en bedrijven in een aantal wijken rondom Zonnemaat 1.

Er zijn nog een beperkt aantal zonparticipaties beschikbaar. De volgende postcodes kunnen meedoen: 9401, 9402, 9405, 9406, 9407, 9408, 9487 en 9489.

Postcoderoos-regeling

De postcoderoos regeling is een regeling waarbij je belastingvoordeel krijgt als je meebetaalt aan zonnepanelen bij jou in de buurt. De regeling biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting over de zonne- of windenergie die deelnemers in een project opwekken.

Zo profiteer ik ook mee van de huidige belastingvoordelen. Ik vind het fijn dat het zo makkelijk gaat. Alles wordt voor me geregeld.

Aad Dubbelboer (83) - Assenaar

Hoe kun je meedoen?

Je kunt meedoen door zogenoemde zonparticipaties te kopen. Één zonparticipatie geeft 15 jaar lang ieder jaar belastingkorting op 250 kWh van je jaarlijkse stroomverbruik. Zonparticipaties kosten € 250,- per stuk.

De verlaging van je energiebelasting wordt toegepast op de jaarafrekening. De hoeveelheid kWh die je maximaal mag aftrekken is 10.000 kWh per jaar.

Aanmelden
Er is een beperkt aantal zonparticipaties om mee te doen aan dit project. Mensen die zich als eerst aanmelden komen als eerst in aanmerking. Meld je aan via onderstaand formulier. Wij nemen dan contact met je op met meer informatie. Vervolgens bepaal jij of je meedoet.

Voorwaarden
De opgewekte stroom van project Zonnemaat 1 wordt geleverd aan de coöperatieve energieleverancier Energie VanOns. Om deel te nemen is het noodzakelijk dat je overstapt naar Energie VanOns (Energie VanOns is één van de groenste energieleveranciers van Nederland).

Bereken je belastingvoordeelIdeale aantal zonparticipaties
stuks

Energiebelasting zonder participaties

Belastingvoordeel per jaar

Energiebelasting met participaties

Investering

Belastingvoordeel over 15 jaar

Winst over 15 jaar

Looptijd
jaren

Terugverdientijd
jaren

Rendement
% per jaar

Doe ook mee

Meedoen? Vul het formulier in. Wij nemen dan contact met je op.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0592 – 20 00 21 of via klantenservice@ecduurzaamassen.nl.