Het kabinet heeft dit jaar een flink bedrag van 124 miljoen euro opzijgezet voor het verduurzamen van woningen. Qua invulling veranderen er wel wat zaken. Zo is de subsidie voor huiseigenaren anders ingericht dan het afgelopen jaar. We zetten de belangrijkste maatregelen, die vanaf 4 januari van kracht zijn, op een rij.

Om te beginnen zijn twee regelingen in elkaar geschoven. De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) kan alleen nog door Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), de belangenbehartigers van appartementeigenaren, worden aangevraagd. Als je niet in een appartement woont, maar een eigen huis wil verduurzamen, kun je vanaf nu terecht bij de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

De belangrijkste voorwaarden blijven staan: de aanpassingen moeten door een bouwinstallatiebedrijf uitgevoerd worden en de factuur die je als bewijs laat zien, betaal je eerst zelf. De regeling is alleen bedoeld voor eigenaren die zelf in het huis wonen en de woning als hoofdverblijf gebruiken.

Lees verder