Stijgende energieprijzen: en nu?

De energieprijzen rijzen de pan uit en niemand weet waar het eindigt. Wel is het duidelijk dat steeds meer mensen in de financiële problemen komen. Hoe gaan wij daar mee om? Hoe kunnen onze energiecoaches hierbij helpen? Eric le Gras interviewde Tom Verloop:

 

Wat doen de energiecoaches?

“Energiecoaches geven gratis toepasbare besparingsadviezen,” zegt Tom Verloop.  “Maak een afspraak via een e-mail naar klantenservice@ecduurzaamassen.nl. Geef aan dat je energieadvies wilt krijgen en geef je naam, e-mail en telefoonnummer door. Zo bespaar je geld en ben je duurzaam bezig.” 

“Energiecoaches zijn meer dan ooit nodig. Kan je wat bieden op dat gebied? Meld je dan aan via de mail. Je krijgt een opleiding en doet zinvol werk.”

Hoe gaan jullie om met de stijgende energieprijzen?

“Rechtstreekse invloed op de energieprijzen heeft de coöperatie niet,” zegt Tom Verloop. “We brengen onze opgewekte energie naar Energie VanOns (EvO). We nemen onze energie weer bij hen af en daarvoor hanteren ze redelijke prijzen.” 

Sommige leveranciers zijn in de afgelopen tijd failliet gegaan. Is daar bij EvO kans op?

“Nee,” zegt Verloop. “Dat waren prijsvechters. Die hadden goedkope korte-termijn contracten voor de inkoop van energie. Ze verdienden aan lange-termijn contracten voor de levering. Toen de prijzen voor inkoop omhoog vlogen, konden ze hun verkoopprijzen niet aanpassen. Dit had grote gevolgen. EvO houdt de aan- en verkoop in evenwicht en loopt minder risico.” 

Kan EdA, net als het Rijk, ook compensatie bieden? 

“We kunnen geen inkomenspolitiek gaan voeren. Dat vinden wij een verkeerd signaal. Je haalt dan de prikkel weg om te bezuinigen op energie. Daar is juist nog veel te winnen, zelfs voor mensen die al bewust omgaan met hun verbruik.” 

 

Meer weten? 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.