Waarom ik mij kandidaat stel voor de Ledenraad?
Het klimaat is aan het veranderen. Droogte, hitte of juist extreme wateroverlast zullen steeds vaker voorkomen. De coronacrisis is ernstig, maar vergeleken met de klimaatverandering weinig meer dan een storm in een glas water.
Als we de ernstigste gevolgen van de klimaatverandering nog willen vermijden, dan moeten we ingrijpen en snel ook. Dat moeten we samen doen en niet wachten op overheden of het bedrijfsleven. De mensen die te maken krijgen met de minder prettige kant van de noodzakelijke maatregelen, bijvoorbeeld de mensen die een park met zonnepanelen in hun woonomgeving krijgen, mogen we daarbij niet vergeten.

Hoe kan ik bijdragen?
Mijn kennis en ervaring liggen op het gebied van de communicatie. In de rol van journalist of tekstschrijver heb ik gewerkt of werk ik nog steeds voor kranten zoals Trouw en het Dagblad van het Noorden, voor bedrijven waaronder multinationals, kennisinstellingen en overheden.
De laatste tijd richt ik me vooral op het voor een breed publiek toegankelijk maken van recente technologische ontwikkelingen. Als lid van de Ledenraad wil ik meedenken over manieren waarop we als coöperatie onze medeburgers in Assen kunnen bereiken. Goed luisteren naar afwijkende meningen staat daarbij wat mij betreft voorop.

Assen 23-6-2020 Eric le Gras

Vorige
Overzicht
Volgende