Wie ben ik: Ik ben Margit Akkerman, 50 jaar en al lang bezig met duurzaamheid en milieu. Als jong meisje van 12 geraakt door de beelden van Greenpeace en geïnteresseerd in de natuur en wat daar gebeurt. Door alle info van Greenpeace, WNF, de media en mijn werk ben ik zeer betrokken geraakt bij het onderwerp energie en dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Ik heb een technische achtergrond  in de Werktuigbouwkunde en de installatietechniek en ben door mijn werk bij verschillende organisaties en alle kennis die ik daar heb verzameld inmiddels energiedeskundige en adviseur. Vanaf 2000 houdt ik mij directer bezig met duurzame opwek van zonne energie. Toen dacht ik dat binnen 5 jaar heel Nederland wel vol zou komen te liggen maar dit had toch meer tijd nodig. Inmiddels ben ik bij diverse organisaties betrokken om nu eindelijk de zonnepanelen te realiseren. Vanuit mijn baan als energie coördinator bij een waterschap  als in de Raad van toezicht bij de Energie Coöperatie Duurzaam Assen ga ik dit jaar 2019 of 2020 meemaken dat er bij deze  organisaties in totaal 100.000 panelen worden gelegd. Daar wordt ik blij van. Gelukkig heb ik nu ook zelf een aantal op mijn dak en zie ik op de meter het resultaat. Ook weet ik vele collega's te motiveren om ook te verduurzamen. In Marsdijk heb ik een aantal jaar geleden een Buurkracht initiatief opgezet in de Heugten om de buren ook mee te nemen, dat was nog net te vroeg.

Wat kan ik voor u doen: Ik kan u adviseren over verduurzaming van uw huis of bedrijf of kijken of u een geschikt dak heeft om zonnepanelen op te leggen voor de Coöperatie.

Ik ben heel erg voor het toepassen van de Trias Energetica. Wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet duurzaam op te wekken. Dus eerst passief bouwen of een bestaand huis isoleren. Eerst op gas besparen en dan pas de rest.

Wilt u met mij kennis maken dat kan. Ik sta soms op zaterdag in de winkel inVanderveeb en via de medewerkers aan de balie kunt u mij ook vragen stellen of een afspraak maken. Als u lid wordt van de EC duurzaam Assen kan ik of een van mijn collega's u helpen met de verduurzaming van uw woning.

Samen kunnen we onze aarde een stukje beter maken. Verander de wereld begin bij jezelf!

Vorige
Overzicht
Volgende